

Gulášová polévka s hovězím, vepřovým a kuřecím
Sytá gulášová polévka s jemným hovězím masem, aromatickou vepřovou plecí a šťavnatým kuřecím stehnem, doplněná slanou fetou, pikantními olivami a osvěžující chutí citrónu.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 červená paprika – 150 g hovězího krku, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm) – 150 g vepřové plece, nakrájené na kostičky (2 x 2 cm) – 150 g kuřecího stehna, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm) – 4 polévkové lžíce olivového oleje
Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na přímém plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji, dokud nebude sklovitá. Vmíchejte nasekaný česnek a papriku a restujte dokud nezměknou. Přidejte kostičky hovězího, vepřového a kuřecího masa a opékejte je ze všech stran dozlatova.
Krok 2

2 polévkové lžíce rajčatového protlaku – 1 čajová lžička mleté papriky – ½ čajové lžičky římského kmínu – 700 ml hovězího nebo zeleninového vývaru – 80 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo – 50 g feta sýra – 80 g černých oliv – 1 citrón, nakrájený na měsíčky – 10 g čerstvé petržele, nasekané (na ozdobu)
Vmíchejte rajčatový protlak, papriku a římský kmín a nechte 1 minutu rozvonět. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte 35–40 minut, dokud nebude maso měkké. Polévku dochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou. Podávejte horkou, ozdobenou rozdrcenou fetou, nakrájenými olivami, plátky citronu a nasekanou petrželkou.
ID receptu: 1453
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více