Gulášová polévka s hovězím, vepřovým a kuřecím
Gulášová polévka s hovězím, vepřovým a kuřecím

Gulášová polévka s hovězím, vepřovým a kuřecím

Celkový čas vaření 1 h 5 min.
15 min. Doba přípravy
50 min. Doba vaření

Sytá gulášová polévka s jemným hovězím masem, aromatickou vepřovou plecí a šťavnatým kuřecím stehnem, doplněná slanou fetou, pikantními olivami a osvěžující chutí citrónu.

Ingredience

2 Porce
150 g
hovězího krku, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm)
150 g
vepřové plece, nakrájené na kostičky (2 x 2 cm)
150 g
kuřecího stehna bez kosti, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm)
1 
cibule, nakrájená na drobno
2 
stroužky česneku, nasekané
1 
červená paprika, nakrájená na kostičky
4 polévkové lžíce
olivového oleje na vaření
2 polévkové lžíce
rajčatového protlaku
700 ml
hovězího nebo zeleninového vývaru
1 čajová lžička
mleté papriky
 ½ čajové lžičky
římského kmínu
50 g
feta sýra, rozdrceného
80 g
černých oliv, nakrájených na plátky
1 
citron, nakrájený na měsíčky
10 g
čerstvé petržele, nasekané (na ozdobu)
Nutriční hodnoty (na porci):2.175 kJ / 520 kcal
33 gTuky
45 gBílkoviny
10 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  cibule – 2  stroužky česneku – 1  červená paprika – 150 g hovězího krku, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm) – 150 g vepřové plece, nakrájené na kostičky (2 x 2 cm) – 150 g kuřecího stehna, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm) – 4 polévkové lžíce olivového oleje

Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na přímém plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji, dokud nebude sklovitá. Vmíchejte nasekaný česnek a papriku a restujte dokud nezměknou. Přidejte kostičky hovězího, vepřového a kuřecího masa a opékejte je ze všech stran dozlatova.

Krok 2

2 polévkové lžíce rajčatového protlaku – 1 čajová lžička mleté papriky –  ½ čajové lžičky římského kmínu – 700 ml hovězího nebo zeleninového vývaru – 80 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo50 g feta sýra – 80 g černých oliv – 1  citrón, nakrájený na měsíčky – 10 g čerstvé petržele, nasekané (na ozdobu)

Vmíchejte rajčatový protlak, papriku a římský kmín a nechte 1 minutu rozvonět. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte 35–40 minut, dokud nebude maso měkké. Polévku dochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou. Podávejte horkou, ozdobenou rozdrcenou fetou, nakrájenými olivami, plátky citronu a nasekanou petrželkou.

ID receptu: 1453

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 červená paprika – 150 g hovězího krku, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm) – 150 g vepřové plece, nakrájené na kostičky (2 x 2 cm) – 150 g kuřecího stehna, nakrájeného na kostičky (2 x 2 cm) – 4 polévkové lžíce olivového oleje

Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na přímém plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji, dokud nebude sklovitá. Vmíchejte nasekaný česnek a papriku a restujte dokud nezměknou. Přidejte kostičky hovězího, vepřového a kuřecího masa a opékejte je ze všech stran dozlatova.

2 polévkové lžíce rajčatového protlaku – 1 čajová lžička mleté papriky – ½ čajové lžičky římského kmínu – 700 ml hovězího nebo zeleninového vývaru – 80 ml Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo50 g feta sýra – 80 g černých oliv – 1 citrón, nakrájený na měsíčky – 10 g čerstvé petržele, nasekané (na ozdobu)

Vmíchejte rajčatový protlak, papriku a římský kmín a nechte 1 minutu rozvonět. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vařte 35–40 minut, dokud nebude maso měkké. Polévku dochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou. Podávejte horkou, ozdobenou rozdrcenou fetou, nakrájenými olivami, plátky citronu a nasekanou petrželkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.