Okurkový salát s oříšky, chilli a sójovou omáčkou
Okurkový salát s oříšky, chilli a sójovou omáčkou

Okurkový salát s oříšky, chilli a sójovou omáčkou

4 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
30 min. Doba přípravy

Osvěžující okurkový salát s křupavými oříšky, pikantním chilli a výraznou chutí Kikkoman Sójové omáčky. Na závěr je posypán praženou cibulkou pro ještě intenzivnější chuť a texturu.

Ingredience

2 Porce
2 
dlouhé okurky (cca 600 g)
1 polévková lžíce
sušeného chilli
1 polévková lžíce
rýžového octa
2 
stroužky česneku
2 cm
zázvoru
1 polévková lžíce
medu
50 g
kešu ořechů
1 špetka
soli
1 špetka
pepře
50 g
čerstvého koriandru
50 g
pažitky
50 g
pražené cibulky
Nutriční hodnoty (na porci):1.655 kJ / 395 kcal
22 gTuky
11 gBílkoviny
40 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2  long cucumbers, approx. 600 g

Nakrájejte okurky na silné plátky ve tvaru půlměsíce.

Krok 2

1 polévková lžíce sušeného chilli – 1 polévková lžíce rýžového octa – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2  stroužky česneku – 2 cm zázvoru – 1 polévková lžíce medu – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej50 g kešu ořechů – 1 špetka soli – 1 špetka pepře

Najemno nasekejte česnek, zázvor a kešu ořechy a vložte je do mísy. Přidejte sušené chilli, Kikkoman Sójovou omáčku, rýžový ocet, med a Kikkoman Sezamový olej. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Nakrájené okurky promíchejte s připraveným dresinkem a nechte chvíli odležet, aby se chutě dokonale propojily.

Krok 3

50 g čerstvého koriandru – 50 g pažitky – 50 g pražené cibulky

Koriandr a pažitku nasekejte nadrobno a přidejte k okurkám. Salát servírujte posypaný praženou cibulkou.

ID receptu: 1456

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 long cucumbers, approx. 600 g

Nakrájejte okurky na silné plátky ve tvaru půlměsíce.

1 polévková lžíce sušeného chilli – 1 polévková lžíce rýžového octa – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 stroužky česneku – 2 cm zázvoru – 1 polévková lžíce medu – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej50 g kešu ořechů – 1 špetka soli – 1 špetka pepře

Najemno nasekejte česnek, zázvor a kešu ořechy a vložte je do mísy. Přidejte sušené chilli, Kikkoman Sójovou omáčku, rýžový ocet, med a Kikkoman Sezamový olej. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Nakrájené okurky promíchejte s připraveným dresinkem a nechte chvíli odležet, aby se chutě dokonale propojily.

50 g čerstvého koriandru – 50 g pažitky – 50 g pražené cibulky

Koriandr a pažitku nasekejte nadrobno a přidejte k okurkám. Salát servírujte posypaný praženou cibulkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.