Grilované hrušky s gorgonzolou a lískovými oříšky
Grilované hrušky s gorgonzolou a lískovými oříšky

Grilované hrušky s gorgonzolou a lískovými oříšky

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 17 min.
10 min. Doba přípravy
7 min. Doba vaření

Tento vegetariánský pokrm kombinuje sladkost grilovaných hrušek s výraznou chutí gorgonzoly, křupavými praženými lískovými ořechy a jemnými květinovými tóny bezového dresinku. Ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod pro dva.

Ingredience

2 Porce
2 
zralé hrušky, rozpůlené a zbavené jádřinců
15 ml
olivového oleje
50 g
gorgonzoly, rozdrcené
25 g
lískových ořechů, pražených a nasekaných
10 g
čerstvých mátových lístků
2 polévkové lžíce
bezového sirupu
1 polévková lžíce
extra panenského olivového oleje
1 polévková lžíce
bílého vinného octa
 ¼ čajové lžičky
čerstvě mletého černého pepře
Nutriční hodnoty (na porci):1.088 kJ / 260 kcal
17 gTuky
6 gBílkoviny
22 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2 polévkové lžíce bezového sirupu – 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje – 1 polévková lžíce bílého vinného octa – 1 polévková lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka ¼ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře

V malé misce vyšlehejte bezový sirup, extra panenský olivový olej, bílý vinný ocet a Kikkoman Tamari omáčku. Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem.

Krok 2

2  zralé hrušky – 15 ml olivového oleje – 50 g gorgonzoly – 25 g lískových ořechů – 10 g čerstvých mátových lístků

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Půlky hrušek lehce potřete olivovým olejem. Položte je na gril řeznou stranou dolů a grilujte 3–4 minuty, dokud se neobjeví grilovací pruhy a hrušky lehce nezměknou. Otočte je a grilujte další 2–3 minuty.
Přendejte hrušky na servírovací talíř. Každou půlku posypte rozdrcenou gorgonzolou a praženými lískovými ořechy. Bohatě pokapejte bezovým dresinkem a ozdobte čerstvou mátou.

ID receptu: 1452

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 polévkové lžíce bezového sirupu – 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje – 1 polévková lžíce bílého vinného octa – 1 polévková lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka ¼ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře

V malé misce vyšlehejte bezový sirup, extra panenský olivový olej, bílý vinný ocet a Kikkoman Tamari omáčku. Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem.

2 zralé hrušky – 15 ml olivového oleje – 50 g gorgonzoly – 25 g lískových ořechů – 10 g čerstvých mátových lístků

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Půlky hrušek lehce potřete olivovým olejem. Položte je na gril řeznou stranou dolů a grilujte 3–4 minuty, dokud se neobjeví grilovací pruhy a hrušky lehce nezměknou. Otočte je a grilujte další 2–3 minuty.
Přendejte hrušky na servírovací talíř. Každou půlku posypte rozdrcenou gorgonzolou a praženými lískovými ořechy. Bohatě pokapejte bezovým dresinkem a ozdobte čerstvou mátou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.