

Grilované hrušky s gorgonzolou a lískovými oříšky
Tento vegetariánský pokrm kombinuje sladkost grilovaných hrušek s výraznou chutí gorgonzoly, křupavými praženými lískovými ořechy a jemnými květinovými tóny bezového dresinku. Ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod pro dva.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

2 polévkové lžíce bezového sirupu – 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje – 1 polévková lžíce bílého vinného octa – 1 polévková lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka – ¼ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
V malé misce vyšlehejte bezový sirup, extra panenský olivový olej, bílý vinný ocet a Kikkoman Tamari omáčku. Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem.
Krok 2

2 zralé hrušky – 15 ml olivového oleje – 50 g gorgonzoly – 25 g lískových ořechů – 10 g čerstvých mátových lístků
Předehřejte gril na vysokou teplotu. Půlky hrušek lehce potřete olivovým olejem. Položte je na gril řeznou stranou dolů a grilujte 3–4 minuty, dokud se neobjeví grilovací pruhy a hrušky lehce nezměknou. Otočte je a grilujte další 2–3 minuty.
Přendejte hrušky na servírovací talíř. Každou půlku posypte rozdrcenou gorgonzolou a praženými lískovými ořechy. Bohatě pokapejte bezovým dresinkem a ozdobte čerstvou mátou.
ID receptu: 1452
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












