

Sendvič s tuňákový salátem
Sytý celozrnný chléb plněný krémovým tuňákovým salátem, křupavým salátem a čerstvým avokádem, dochucený Kikkoman Sójovou omáčkou a řeckým jogurtem. Výživný sendvič plný zeleniny, který posílí chuť díky krémovému sójovo–wasabi dresinku pro svěží asijský nádech.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

100 g odkapaného tuňáka (v nálevu) – 80 g řeckého jogurtu – 40 g žluté papriky, nakrájené na kostičky – 1 čajová lžička červené cibule, najemno nasekané – 20 g řapíkatého celeru, najemno nasekaného – ½ čajové lžičky citronové šťávy – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného – ½ čajové lžičky pálivé hořčice – ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře
Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Krok 2

2 kusy špaldové bagety (po 100 g) – 10 g směsi listových salátů
Bagety podélně rozkrojte a naplňte směsí listových salátů a tuňákovým salátem.
Krok 3

60 g řeckého jogurtu – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 špetka wasabi – ½ avokáda, nakrájeného na plátky – 1 ředkvička, nakrájená na plátky
Zbývajících 60 g řeckého jogurtu smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a wasabi. Do sendvičů přidejte plátky avokáda a ředkvičky, zakápněte sójovo–wasabi dresinkem a podávejte.
Tip
Skvěle se hodí se zeleným smoothie: na 2 porce jemně rozmixujte 1 zelené jablko, 30 g špenátu, ½ banánu, 2 kiwi a 1 řapík celeru s 250 ml vody.
ID receptu: 1544
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více