Sendvič s tuňákový salátem
Sendvič s tuňákový salátem

Sendvič s tuňákový salátem

Celkový čas vaření 10 min.
10 min. Doba přípravy

Sytý celozrnný chléb plněný krémovým tuňákovým salátem, křupavým salátem a čerstvým avokádem, dochucený Kikkoman Sójovou omáčkou a řeckým jogurtem. Výživný sendvič plný zeleniny, který posílí chuť díky krémovému sójovo–wasabi dresinku pro svěží asijský nádech.

Ingredience

2 Porce
100 g
odkapaného tuňáka (v nálevu)
140 g
řeckého jogurtu
40 g
žluté papriky, nakrájené na kostičky
1 čajová lžička
červené cibule, najemno nasekané
20 g
řapíkatého celeru, najemno nasekaného
 ½ čajové lžičky
citronové šťávy
1 čajová lžička
čerstvého kopru, nasekaného
 ½ čajové lžičky
pálivé hořčice
 ¼ čajové lžičky
čerstvě mletého pepře
2 
kusy špaldové bagety (po 100 g)
10 g
směsi listových salátů
1 špetka
wasabi
 ½ 
avokáda, nakrájeného na plátky
1 
ředkvička, nakrájená na plátky
Nutriční hodnoty (na porci):1.789 kJ / 425 kcal
11 gTuky
28,1 gBílkoviny
49 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g odkapaného tuňáka (v nálevu) – 80 g řeckého jogurtu – 40 g žluté papriky, nakrájené na kostičky – 1 čajová lžička červené cibule, najemno nasekané – 20 g řapíkatého celeru, najemno nasekaného –  ½ čajové lžičky citronové šťávy – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného –  ½ čajové lžičky pálivé hořčice –  ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře

Všechny ingredience důkladně promíchejte.

Krok 2

2  kusy špaldové bagety (po 100 g) – 10 g směsi listových salátů

Bagety podélně rozkrojte a naplňte směsí listových salátů a tuňákovým salátem.

Krok 3

60 g řeckého jogurtu – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka wasabi –  ½  avokáda, nakrájeného na plátky – 1  ředkvička, nakrájená na plátky

Zbývajících 60 g řeckého jogurtu smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a wasabi. Do sendvičů přidejte plátky avokáda a ředkvičky, zakápněte sójovo–wasabi dresinkem a podávejte.

Tip

Skvěle se hodí se zeleným smoothie: na 2 porce jemně rozmixujte 1 zelené jablko, 30 g špenátu, ½ banánu, 2 kiwi a 1 řapík celeru s 250 ml vody.

ID receptu: 1544

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g odkapaného tuňáka (v nálevu) – 80 g řeckého jogurtu – 40 g žluté papriky, nakrájené na kostičky – 1 čajová lžička červené cibule, najemno nasekané – 20 g řapíkatého celeru, najemno nasekaného – ½ čajové lžičky citronové šťávy – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného – ½ čajové lžičky pálivé hořčice – ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře

Všechny ingredience důkladně promíchejte.

2 kusy špaldové bagety (po 100 g) – 10 g směsi listových salátů

Bagety podélně rozkrojte a naplňte směsí listových salátů a tuňákovým salátem.

60 g řeckého jogurtu – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka wasabi – ½ avokáda, nakrájeného na plátky – 1 ředkvička, nakrájená na plátky

Zbývajících 60 g řeckého jogurtu smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a wasabi. Do sendvičů přidejte plátky avokáda a ředkvičky, zakápněte sójovo–wasabi dresinkem a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.